Kettingstraat 5
Emmeloord

Hoek Kettingstraat en Korte Achterzijde, een uniek project van De Zonnebloemschool

 

Via het WAT!-huis naar een (parttime) betaalde baan

Op de hoek van de Kettingstraat en de Korte Achterzijde is begin 2020 een bijzondere winkel geopend, gelieerd aan het WAT!-project. Via dit unieke initiatief van De Zonnebloemschool, school voor speciaal onderwijs in Emmeloord, worden leerlingen aan een (parttime) betaalde baan geholpen.

WAT! staat voor Werken aan Toekomst. In de WAT!-winkel en het daarachter gelegen WAT!-huis werken bijna afgestudeerde leerlingen van De Zonnebloemschool en het aan deze school gelieerde Leerwerkcentrum Esveld in een praktische omgeving onder deskundige begeleiding aan het ontdekken en ontplooien van hun talenten. Deze locatie wordt de springplank naar een plaats in de samenleving waar ze gewaardeerd worden, waar hun zelfredzaamheid toeneemt.

In het WAT!-huis en op de website (www.watnop.nl) staat het zogenaamde ‘WAT!-zoekt-u-bord’. Hierop staan de vaardigheden en talenten van de leerlingen. Bedrijven en organisaties kunnen de zogenaamde ‘WAT!-proberen-periode’ afsluiten, waarin zowel werkgever als werknemer kunnen ervaren of er een wederzijdse klik is. Hieraan hangt geen salaris of tarief maar het ‘WAT!-heeft-u-er-voor-over-principe’. Ook particulieren kunnen gebruik maken van de diensten van de WAT!-talenten, bijvoorbeeld voor een klus in de tuin.

WAT!-een leuk product
In de WAT!-winkel kan iedereen terecht voor WAT!-koffie, WAT!-gebak of WAT!-een leuk product.

In het huis is namelijk een volledig ingericht atelier waar de leerlingen zelf producten bedenken en maken.

Wat!-Werken aan de toekomst!