Adres

Lange Nering 109
8302  Emmeloord

Wanneer
16-12-2022 18:3021:00

Vrijdagavond 16 december: Lichtjestocht door het centrum van Emmeloord. 

 

Hart voor de polder verlicht het centrum van Emmeloord
Vrijdagavond 16 december organiseert ‘Hart voor de polder’ een lichtjesroute door de Lange Nering. Het samenwerkingsverband van de kerken in Emmeloord deelt met lichtjes, activiteiten en muziek het kerstverhaal met de bezoekers.

De route start bij supermarkt Albert Heijn en wordt door honderden lichtjes begeleid tot en met een samenkomst op De Deel. Tijdens de route wordt het kerstverhaal vertelt en uitgebeeld. Iedere deelnemende kerkgemeente werkt mee en verzorgt een activiteit in de route.
Aan het einde van de route kan de Heilige Michael kerk worden bezocht. In de katholieke kerk op het Pastoor Koopmansplein kan de kerststal worden bekeken.

Samenwerking Hart voor de polder en Gastvrij Emmeloord
De lichtjesroute wordt voor de derde keer georganiseerd en was de voorgaande edities een groot succes. Graag wilden de organisatoren de route iets compacter en overzichtelijker en zo werd er contact gezocht met het centrummanagement. Het centrum ligt als middelpunt tussen een aantal van de deelnemende kerken en is in de decembermaand is mooi verlicht. De ondernemers in het centrum helpen mee met het verlichten van de route. Deze avond is het ook koopavond en daardoor hoopt ‘Hart voor de polder’ dat de route voor veel bezoekers te zien is.

Hart voor de polder is een interkerkelijke werkgroep die sinds november 2020 het licht wil verspreiden in de Noordoostpolder. Zij organiseren o.a. projecten voor gezinnen voor wie niet alles vanzelfsprekend is. In de decembermaand wordt er samen gedineerd en worden er kerstpakketten beschikbaar gesteld. De werkgroep bestaat uit enthousiaste vrijwilligers uit de kerkgemeenten: VBG de Fontein, De Hoeksteen, ABC, De Regenboog, GKV ProRege, GG Moriakerk, VEG Levend Water, His en Stichting Present.