Korte Achterzijde 14C
8302 DZ Emmeloord

Wereldwinkel, de fairtrade cadeauwinkel!

Onze producten komen vanuit alle hoeken van de wereld, veelal handnijverheid: beelden, servies, schalen, speelgoed, sieraden, kaarten, muziekinstrumenten, decoraties, kaarsen, wierook, sjaals, muziekinstrumenten, geluksitems, dromenvangers, enzovoorts. Maar ook heerlijke koffie, thee, chocolade, rijst, curry’s, woksauzen, kruidenmolens.

De mensen die ze gemaakt of geproduceerd hebben, kregen er een fatsoenlijk loon voor, zodat ze een toekomst op kunnen bouwen en hun kinderen naar school kunnen.

Een cadeau van de Wereldwinkel is driedubbel geluk.

– Voor de maker – of het nu een zilversmid, pottenbakker, wever, houtbewerker of cacaoboer is –  want die kreeg een eerlijk loon.

– Voor de gever, want elke aankoop helpt hen een menswaardig bestaan op te bouwen.

– Voor de ontvanger want die krijgt een heel bijzonder cadeau.

Achter elk product zit een verhaal: van de maker, of het materiaal, of de organisatie. Daarnaast is de Wereldwinkel een non-profit organisatie en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Voor scholen zijn er leskisten beschikbaar over fairtrade, muziek, spel of rechten van het kind. Dat alles maakt het een bijzondere winkel in het hart van Emmeloord aan de Korte Achterzijde.

We zijn u graag van dienst, wel op afstand en met de nodige maatregelen, maar we zijn er!

 

De Wereld Winkels