Adres

De Deel 25a
8302  Emmeloord

Wanneer
Start: 25-08-2019 13:00
Einde: 15-09-2019 16:00
Meer informatie

Van 14 juni t/m 15 september 2019 zal de expositie ‘Poldergrond’ van Anca Blok te zien zijn in de Poldertoren in Emmeloord.

Een verrassende expositie van kunstenares Anca Blok die een beeld geeft van de Noordoostpolder en zijn boeren door de ogen van de jonge kunstenares. De expositie wordt georganiseerd in de Poldertoren in Emmeloord.

Van ontginnen en leegte naar land, boeren en gewassen, met een vooruitstrevende blik op de toekomst. Een uniek stukje Nederland, met een bijzondere geschiedenis. Vervaardigd door mensenhanden, tot elk detail uitgedacht en geselecteerd.
De geschiedenis en de huidige omstandigheden hebben een onmiskenbaar effect op de boeren. Maar wat hebben het landschap en deze boeren gemeen? Hoe werkt de geschiedenis door in de huidige tijd? Wat vertellen deze portretten ons over hun bestaan?

Levensgrote prikkelende portretten van de Boeren en intieme beelden van het landschap geven je een verfrissende kijk op de Noordoostpolder. Ondanks de hoogte van de Poldertoren is de expositie toch laagdrempelig en herkenbaar.

Tot 15 september is de expositie op vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 13:00 – 16:00 uur. 

Anca Blok (1993) groeide op in de Noordoostpolder, omgeven door de uitgestrekte landerijen en de arbeid van de boeren. Voor haar zelf werd duidelijk dat deze plek van opgroeien, met zijn bijzondere geschiedenis, veel invloed heeft gehad op wie ze nu is. In contrast met de gebruiken in haar omgeving is Anca kunstenares en maakt levensgrote realistische houtskooltekeningen onder de naam KUNSTBLOC. Haar unieke stijl van houtskool en katoen geeft een vernieuwend beeld, maar is toch toegankelijk.

De expositie wordt in samenwerking met en mede mogelijk gemaakt door Kunstuitleen Emmeloord en Gemeente Noordoostpolder.

Meer informatie: https://www.vvvnoordoostpolder.nl/nl/activiteitenkaart/detail/expositie-poldergrond-anca-blok

Of op de website van Anca Blok: https://www.kunstbloc.com